Liever goed dan veel

Liever goed dan veel

Broodbroeders werken ambachtelijk, en met liefde voor onze producten, onze klanten en ons zelf. We kneden graag goed, eerder dan veel. Ons aanbod is beperkt. Dit komt de kwaliteit van wat we wel maken ten goede. Onze abonnementen maken dat we op voorhand weten hoeveel er moet gebakken worden. Zo verspillen we minder.

Seizoensgebonden

De afstand tussen de ploeg van de boer en het mes op je bord trachten we zo kort mogelijk te houden. Onze molenaar uit Sint-Joris-Weert maalt liever traag dan veel. Dat doet hij uit respect voor het graan van de beste boeren uit zijn streek.
We draaien mee met de seizoenen. Ons aanbod verandert naarmate de jaargetijden opschuiven.
Seizoensgebonden
Onze ateliers

Onze ateliers

We kiezen ervoor ons atelier in de Sint-Katelijnestraat verder uit te bouwen als ons hoofdkwartier. Dankzij de installatie van onze nieuwe ovens waait er een frisse wind door de bakkerij. De komende weken en maanden wordt hier extra gefocust op de kwaliteit van ons aanbod, de uitbreiding ervan en de beleving in het atelier voor onze klanten.

Deze keuze houdt ook in dat we stoppen met productie en losse verkoop in ons atelier in Stationsstraat. Je kan er wel nog steeds je abonnementen en webshopbestellingen afhalen.

We laten de plek waar het verhaal van Broodbroeders begon dus niet los maar geven haar een nieuwe bestemming! De Stationsstraat wordt onze hub voor workshops en meetings en zal ook zo ingericht worden.

broodbroeders en -zusters

Molen

Steven en Johan startten Broodbroeders in 2015. Ze vonden nergens zulk lekker brood dan ze zelf maakten. Zonde dat dit niet met zo veel mogelijk anderen kon gedeeld worden. Broodbroeders waren één van de eerste bakkers om te werken met broodabonnementen. Ondertussen bleef de filosofie dezelfde, het aantal Broeders en Zusters is uitgebreid! 

fact
Wist je dat...
Je je eigen koekjestrommel kan meebrengen om deze te vullen met onze koekjes?
webdesign: Buro Knal / webdevelopment: Sitemanager