
Summerschool
Doorheen deze zuurdesem 3-daagse nemen we je helemaal mee in het reilen en zeilen van onze bakkerij. Samen doorlopen we alle processen van a tot z. Zo krijg je de zin en de kennis om thuis in je eigen oven verder aan het bakken te gaan. We selecteerden favorieten uit onze andere workshops en vullen deze exclusief voor de summerschool aan met andere favorieten. Denk aan de focaccia, ciabatta, discard crackers, ...
Deze workshop is gericht op enthousiaste thuisbakkers. Je krijgt al het lekkers mee naar huis.
We houden de groepen bewust klein, zodat er voldoende tijd en ruimte is voor iedere deelnemer.
Locatie: Stationstraat 11, 2800 Mechelen
Programma
- vrijdag (18u- 22u): kennismaking & intro, basis zuurdesem, werken met tarwe en rogge en spelt. inclusief avondeten
- zaterdag (10u- 16u): werken met luchtige degen & poolish (stokbrood, foccacia, ciabatta), werken met zoet deeg (bv. onze bollen), inclusief lunch
- zondag (10u- 16u): baktechnieken, werken met restjes, Broodbroederkoekjes, outro, inclusief lunch
We voorzien in oktober een terugkommoment met deelnemers van beide weekends. Dit gaat door in ons ander atelier in de Sint-Katelijnestraat 59, zo krijg je meteen een rondleiding in onze bakkerij.
Inclusief in de Summerschool:
- Alle producten die je maakt tijdens de summerschool
- Receptenfiches
- Een zak tarwebloem en tarwemeel (2 kg)
- Desem op basis van tarwe en rogge
- Een linnen Broodbroederstas
- Een verrassingscadeau bij vertrek
- Opvolging via whatsappgroep
- Teurgkommoment met rondleiding bakkerij in november