Workshop 100% spelt
Spelt is een graansoort die de laatste tijd wint in populariteit. Dit onder andere omwille van haar gezondheidsvoordelen en smaak. Tijdens deze workshop maken we verschillende 100% speltdegen.
We gaan dieper in op de voordelen, het gebruik en maken van speltbrood. Ook voor het proces van zuurdesembrood maken hebben we veel aandacht.
Wat is zuurdesem? Hoe maak je het, onderhoud je het en hoe ga je er mee aan de slag om brood te bakken? We doorlopen alle fasen van het bakken met zuurdesem. Het bakken gebeurt in een professionele steenoven maar je krijgt handvaten mee om thuis dit proces te evenaren.
We werken doelbewust met kleine groepen zodat er voldoende tijd is voor alle deelnemers.
Locatie: Stationsstraat 11, 2800 Mechelen
Wat krijg je na afloop mee?
- Je zelfgebakken speltbroden
- Receptenfiche voor donkere en lichte broden
- Desem op basis van spelt
- Een linnen Broodbroederstas
- 1 kilo speltmeel en 1 kilo speltbloem