Workshop zuurdesem pizza
Workshop zuurdesem pizza

Workshop zuurdesem pizza

Tijdens deze workshop krijg je een uitgebreide introductie in het maken van Napolitaanse pizza op basis van zuurdesem. We starten met een overzicht van de juiste ingrediënten. Daarna staan we stil bij de basisprincipes om tot een kwalitatief en makkelijk te verwerken pizzadeeg te komen. Verder gaan we aan de slag met het vormen, beleggen en bakken van je pizza. Het deeg is al gemaakt op voorhand aangezien deze een fermentatie van 48 uur heeft. We tonen je stap voor stap hoe je in een professionele oven kan bakken en hoe je dit kan evenaren in een thuis-oven. De workshop is een fijne balans tussen theorie en zelf de handen uit de mouwen steken.

We voorzien een 3-gangen-pizza-menu (aperitief, hoofdgerecht en dessert) met  bijhorende dranken. ​

Je bent welkom vanaf 17u30 en om 18u stipt starten we met de workshop. 

Belangrijk: deze workshop gaat altijd door in ons atelier in de Sint-katelijnestraat 59, 2800 Mechelen. 

Wat krijg je na afloop mee?

 

  • Een zelfgemaakte pizza
  • Linnen zak van Broodbroeders
  • Onze Mechelse desem op basis van tarwe
  • Receptfiches via mail
  • 1 kilogram pizzabloem
  • Een blik San Marzano tomaten

De workshop duurt

3,5u

Kostprijs

€95

Keuze datum

Aantal personen

<< terug naar overzicht
webdesign: Buro Knal / webdevelopment: Sitemanager